1.Miért utazunk?

Érezted úgy mostanában, hogy szívesen mennél szabadságra? Talán legszívesebben elmenekülnél valahova a mindennapi stressz elől. Szeretnéd mindentől távol, valóban kipihenni magad?

fuggoagy 1

Valamikor réges-régen csupán a kalandvágyók vagy a gazdagok egy nagyon kis csoportjának adatott meg, hogy távoli helyekre utazhasson kikapcsolódni vagy tanulni.

Ma viszont százezrek járhatják keresztül-kasul az országot, ahol élnek, sőt akár az egész bolygót is.

Minek köszönhető ez a változás?

A fapados légitársaságok megjelenése is alapvető változásokat hozott Európában, sokkal többet és gyakrabban utaznak az emberek. Új úti célok is felkerültek a térképre, kaland és bortúrák vannak, virágzik a filmturizmus, a wellnesst meg sem említem. Ez is jelzi mekkora lendületben van ez az ágazat.

Mikor gyerek voltam szerettem volna körbeutazni a Földet, idegen vezető lenni, nyelveket beszélni és eljutni megannyi csodás turista paradicsomba. Aztán persze felnőtt fejjel rájöttem, hogy jóval szórakoztatóbb ha ezt nem munkaként hanem kikapcsolódásként csinálom.

A turizmus igen dinamikusan fejlődő iparág. Évről évre nő az utazók száma és ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy nyaralás, kikapcsolódás nem pár ezer Ft-os tétel, nagyon megnézzük hol költjük el, másrészről pedig kapunk egy képet arról mekkora összegek kerülnek kifizetésre/elköltésre. Szerintem mindenképp érdemes ebből a profitból részesedni.

golden dollars and globe symbol on balance

A turizmus a világ GDP-jének (bruttó hazai össztermék) a 9,5%-átteszi ki! Ami több mint 1 milliárd utazót és 7000 milliárd elköltött USA dollárt jelent évente!

Ez az az ágazat amelynek mutatói a leggyorsabban elérték, sőt meghaladták a válság előtti szintet! Minden év felülmúlja az előzőt!

A kedvencem mégis ennél sokkal kevésbé tudományos: erre senkinél sem kell igényt ébreszteni, mert mindenkinek veleszületett, természetes igénye van rá hogy utazzon!

 

Anse-Lazio 3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük