Te is menekült akarsz lenni ?

Sokan persze meglepődnek ezen a kérdésen. Most viszont elég kemény a helyzet Magyarországon. Nem kérdés, hogy a menekült ügy és ez a szituáció senkinek nem kellemes. De érdemes megnézni egy másik nézőpontból a dolgot.

Egyes források szerint 1 millió magyar dolgozik külföldön. Én is közöttük vagyok.

Ezeknek az embereknek a fele haza se akar jönni! A válság után,2012-ben úgy döntöttem, hogy nem kísérletezek tovább, kijöttünk a férjemmel Dániába. A svájci frankos hitelünk törlesztőjének duplájára emelkedése és némi eladósodás jelentős érveknek tűntek, hogy végül otthagytuk az országot, családot, barátokat.

Sokféle emberrel találkoztam már itt, vannak akik jártak már Budapesten és vannak akik nem.

De hogy kora reggel a Finn követségen azzal fogadjanak, hogy milyen probléma most nekünk magyaroknak a menekülthelyzet !? Nem túl jó az ország imázsának….és nekünk sem.

Mit gondolsz, minek tekintenek minket ezekben az országokban? Lényegében menekülteknek, még ha nem is Afganisztánból jöttünk. Kis túlzással, de el kellett menekülnünk Magyarországról, mert nem tudtunk volna megélni és a hiteleinket fizetni. Nem lehet az a megoldás, hogy mindenki emigráljon Angliába, Írországba, Németországba és más országokba!

Igen, ez nem ugyanaz, persze. Jobb a helyzetünk, mert itt legalább normális ellenszolgáltatást kapunk a munkánkért és nem kerülünk az utcára. Aki dolgozni akar, az talál munkát. Nem is értem mikor látok dánul beszélő kéregetőket. Itt is vannak,de nem olyan számban. De valójában ez nem az a munka amit az iskolában kitanultál (jobb esetben te választottad, mert érzel valami kedvet hozzá) ,ez az a munka ,amit az itteniek nem hajlandók megcsinálni. Megnyerted !

Szerintem 20-30 év után bármely munka piszok unalmas és automatikus tud lenni,na de ha még ilyenekről beszélünk, hogy takarítás,mosogatás meg ki tudja milyen álom munkák vannak szerte a világban….Arról nem beszélve, hogy a nyugdíj alapodba nem számít ám bele.

Kijössz és X évesen totálisan elölről kezdesz mindent. Albérletben élsz,holott otthon van lakásod, legalja munkát végzed,holott otthon már felépítettél egy egzisztenciát,van szakmád,ami persze itt senkit sem érdekel.

Mivel nemigen van választásod-pontosabban te “választottad” ezt- csinálod lelkesen,mert ez legalább megcsillantja a reményt és eloltja a tüzet.Az egyik ismerősöm 2 diplomával jött ki, 50 évesen. Elvesztette otthon a lakását, de belerakott „némi” munkaórát, és talpra állt. Meg tudta csináltatni a fogait és még ki tudja mi mindent, amit szeretett volna. De meddig tudja ő ezt a fajta munkát csinálni? 3-5 évig? Tovább? Mi lesz utána?

Kell, hogy legyen valamilyen megoldás erre!

Én találtam egyet!

Ha bővebb információt szeretnél, akkor kattints ide !

Ha bármi kérdésed van,keress az alábbi elérhetőségeken.

Üdvözlettel :

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype : csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük