Te is devizahiteles vagy?

Ha most arra számítasz, hogy elkezdem szidni a kormányt meg a bankokat, akkor csalódást kell, hogy okozzak. Attól csak mindenkinek a talpából a fejébe szalad a vér és nekem nem az a célom, hogy felhergeljek embereket és legyen egy dühös csoportom. Én inkább megoldásokban igyekszem gondolkodni. Időnként elkerülhetetlen, hogy más emberek döntésének elszenvedői legyünk. De kérdés, hogy ki mennyire akar ettől szenvedni és mennyire képes hatást gyakorolni a saját életére?

Ha együtt szidjuk a fent említett hatalmakat, attól bárkinek több pénze vagy jobb élete lesz? Ha viszont segítünk egymásnak anyagilag jobb helyzetbe vagy lelkileg jobb állapotba kerülni, attól változik valami? Szerintem az utóbbi sokkal értelmesebb. Ha már a kormányon és a mesterségesen az egekig vert deviza árfolyamon nem tudok közvetlenül változtatni, akkor még mindig van eszköz a kezemben. Olyan lehetőséget biztosítani másoknak, amit én is megkaptam. Keresni annyi pénzt, hogy ne fájjon a fejed, miből fizeted ki a rezsit, a kocsi és lakáshitelt, miből iskolázod be a gyereket stb.

Amikor nincs pénzed, mindenki rabszolgája vagy, de főleg a pénzzé és a munkaadódé. Nem teheted meg hogy jól alárúgsz a főnöködnek, pedig folyton cseszeget és neked már rohadtul eleged van belőle. Mert van otthon 1 vagy 2 gyereked, a fizetni valókat fizetni kell és egyáltalán enni kell. Arról nem beszélve, hogy mutatna az önéletrajzodban, és mennyire értékelnék a következő munkahelyeden, ahova jelentkezel.

Nem akarok senkit megtéríteni, aki nem rajong a saját üzletért meg a hálózatokért, az csinálja csak amihez kedve van. De akik amúgy is szeretnek/szeretnének a maguk urai lenni… Lehet, hogy átmenetelig külföldre kényszerültél dolgozni, de keresed tovább a lehetőségeidet. Mert persze jól fizet a takarítás, mosogatás, paradicsom válogatás, meg a sertés telep is, de valljuk be, csak addig tervezed te is csinálni, amíg ki nem lábalsz a gigantikus méretű kakiból.

Utána azért jó lenne valami más. Visszatérni a normál életedbe, de inkább valami jobba. Valamit létrehozni,ami maradandó, nem rúghatnak ki, nem kell egyre többet és többet dolgozni, nem jön a helyedre egy fiatalabb, és nem tudsz belőle kiöregedni. Azt az érzést várod, hogy: igen, ezért dolgoztam egész életemben, végre több a pénzem, több a szabadidőm, nem mások mondják meg mikor mehetek szabadságra és mennyit kereshetek.

Nem azért születtünk a Földre, hogy végig robotoljuk az egész életünket és aztán ahogy jöttünk, el is tűnjünk. Én legalábbis biztos nem. Szerintem te sem. Ideje, hogy megbecsüljék a munkánkat, elismerjenek és kicsit hátra tudjunk dőlni. Elmenjünk szórakozni, kikapcsolódni, törődjünk az egészségünkkel, gondoskodjunk róluk vagy támogassuk a szeretteinket, vagy épp befizessük álmaink karibtengeri hajóútját. Nálam kezd már feszülni az a bizonyos cérna. 🙂

Az az igazság, hogy amióta ezzel az üzlettel foglalkozunk, visszakaptam a reményt, és látom azt, hogy hamarosan vége lesz annak, amit nem éppen kedvtelésből csinálok. Nem könnyű kiszállni a mókuskerékből, de lehetséges. Sokszor a negatív munkatársak, „jó akaró barátok”,vagy éppen a családtagjaink próbálnak minket „észhez téríteni”,mert hogy ez mekkora hülyeség és csak az időd szúrod el vele, de ilyenkor jobb ha tudod, csak attól félnek, hogy neked sikerül, amit ők nem tudtak megcsinálni.

És általában az ilyen emberek csinálják azt, amiről az elején beszéltem. Szidjuk együtt a rendszert, mert attól sokkal több pénzünk lesz és jobb kedvűen tudunk dolgozni. Hát én azt mondom, amíg nincs jobb ötletük, addig csinálják ezt nyugodtan valahol máshol. Mert nekem meggyőződésem, hogy amit az ember nem hagy abba és végig csinál, annak lesz eredménye. Ha van anyagi háttered, stabil bevételed akkor is felbosszant a sok bőr-lehúzás? Igen, de lényegesebben jobb helyzetben vagy, mert egyrészt ki tudod fizetni, másrészt, nem kerülsz bele abba a csapdába, hogy csak húzod az igát és már gondolkodni sincs erőd. Meg tudsz venni egy jó képzést, nyelvet tanulhatsz, befektethetsz saját magadba, hogy ne kerülj hátrányos helyzetbe és ne válj kiszolgáltatottá.

Mert gondoskodnak róla, hogy esténként ne azon töprengj nagyon kreatívan, hogy: „hm, mibe kéne belefogni, mit kellene kezdeni ezzel a szituációval, hogyan lehetne megoldani. Örülsz, hogy hazaérsz, bedőlsz az ágyba és mindenki hagyjon lógva. Mikor minden bőrt lenyúznak rólad egész nap, nemigen vagy alkotó hangulatban. Én legalábbis ezt tapasztaltam idáig. Ha te nem, akkor nem rólad beszélek.

Én örülök, hogy megismertem ezt az üzletet, ahol másoknak is felkínálhatom ezt a lehetőséget. Lehet,hogy azt mondod, se szeri se száma az üzleteknek és tele van velük a net, mitől más ez? Ha egy ideje már olvasod a blogjaimat, akkor szerintem már tudod. Ha még nem, sosem késő elkezdeni. 🙂    Jó olvasást, jó döntést kívánok!

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük