Ok vagy hatás? 2.rész

Folytatom tehát ahol abbahagytam.

Közeledvén a 40 hez ,ismét pályaválasztás előtt álltam. Jócskán több tapasztalattal és munkaévvel a hátam mögött. Mérges legyek, hogy kezdhetek elölről mindent vagy hálás a második lehetőségért?

Akkor találjuk ki, mit is kéne csinálni, mi is tenne engem boldoggá?

Sokan magánlakások takarítására tértek át, ami olyan szempontból jobb, hogy már legalább csak egy ember szól bele a dolgokba, maga a megrendelő. De már nincs a supervisor, a kisfőnök,nagyfőnök.

Mások takarító céget csináltak és dolgoztatnak. Ez is lényegesen jobb, mint a „tápláléklánc” legvégén lenni. 🙂 A magánlakásosdi nekem is tetszett, de rájöttem, hogy az még mindig takarítás és engem ez nem tesz boldoggá.

Hiányzik a változatosság, a kreativitás, a passzív jövedelem. Nem tudok vele semmit felépíteni, hacsak nem leszek cégtulaj. De az nem vonzott. Biztos jó pénz van benne és kereslet is van rá, viszont ha nem érzel iránta valamiféle vonzódást, akkor az megint csak egy munka.

Ilyenből meg már valljuk be volt több is mint elég.

Az eredeti kérdés az volt mi tenne boldoggá?

Néhány pont biztos volt, mint pl. otthonról is lehessen csinálni, ha nem is állandóan, de néha legalább.

Egyik reggel mikor nem járt a vonat, írtam a francia követségen a kapcsolattartónak, hogy sajnos késni fogok. Visszaírt, hogy köszi, de ő ma nem lesz bent, mert ma otthonról dolgozik. Ej, de jó neked gondoltam, és írtam is neki hogy azt én is nagyon szeretném megtenni. Azt mondta, ha beszerzek egy jó robotot, megtehetem. Nem találtam ilyet. 🙂

Volt egy időszak, amikor minden álláshirdetési újság tele volt otthonról végezhető munkalehetőséggel. Na, ez nekem nagyon tetszett volna, de sajnos a 99 % átverés volt, a maradék 1%-kal pedig nem futottam össze.

A takarítás sem ilyen volt. Aztán mikor találkoztam a Fireflies-szal, majdnem minden stimmelt, kivéve hogy embereket kellett volna megkeresnem az üzlettel, amit én a hagyományos módon, kicsit sem élveztem. Azóta találtam hál’ isten erre is megoldást.

Volt már hogy különféle kellemetlen szituációkat kellett elviselned, amiket eszed ágában sem lett volna, ha kicsivel is jobban állsz? De elviselted, mert féltetted az állásod? Volt már hogy megaláztak a munkahelyeden és éreztették veled, te vagy a beosztott és kuss a neved?

Velem már történt ilyen többször is. Hogy érezted magad utána? Hogy érzed magad ha ez mondjuk többször megtörténik az évek alatt?

Amikor az ember alkalmazott akkor ok vagy hatás? Amikor az ember minimálbéren vegetál akkor ok vagy hatás? Sokunknak van svájci frankos hitele lakáson, kocsin. Sokan talán perben is állunk a bankokkal. Függ a jövőnk és a hangulatunk az ő döntéseiktől? Amikor volt az a lehetőség pár éve, hogy majdnem az eredeti váltási árfolyamon vissza lehetett fizetni a hitelt. Ha lett volna annyi pénzünk, akkor már nem fájna a fejünk emiatt. De nem volt.

Szóval csak annyit akartam mondani ezzel, hogy ha van anyagi háttered, akkor is felbosszant a sok bőr-lehúzás, de lényegesebben jobb helyzetben vagy, mert egyrészt ki tudod fizetni, másrészt, ha úgy döntesz, hogy eleged van az egészből, még mindig letiplizhetsz az országból és az üzletedet viheted magaddal bárhová.

Meg tudsz venni egy jó képzést, tudsz nyelvet tanulni és bármit hogy ne kerülj hátrányos helyzetbe és ne válj kiszolgáltatottá.

Azt hallani mostanság, hogy a kínai munkás a példa. Én egyszer dolgoztam egy kínai üzletben….A sztahanovista nagyon enyhe kifejezés. A kommunizmusban még okleveleket is osztottak, ha valaki halálra dolgozta magát.

Én nagyon szeretek dolgozni, de azt gondolom a kikapcsolódás, pihenés, szórakozás is nagyon fontos. Nem vagyunk gépek. Csak akkor van beleszólásunk ezen dolgok arányába, ha szabadok vagyunk, tehát nem a pénz és a főnökünk rabszolgái.

Én erre törekszem és olyan embereket keresek, akik szintén.

Ha te ilyen vagy, tarts velem!

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük