Nincs kudarc, csak másik eredmény!

Ez a mondás nekem annyira megtetszett mikor először hallottam, hogy azóta is ez a mottóm. 🙂

Engem is sok csalódás ért már és sok mindent nem értem el amit akartam. De azt mondják csak egy módon veszíthetsz, ha feladod. Na én nem fogom.

Voltál már úgy, hogy valamit meg akartál csinálni, de nem igazán tudtad hogyan kezdj neki és mi a következő és a következő lépés? Én sokszor. Mikor kijártam a sulit, elvégeztem egy tanfolyamot, befejeztem a nyelviskolát. A fodrászom nemrég fejezte be a dán sulit. Kérdeztem tőle hogy mi a célod a dán nyelvvel? Azt mondta igazán semmi. De akkor minek csinálja? Én mikor elkezdtem, még azt terveztem, hogy másik munkához fog segíteni és különben is, itt élek, jó lenne érteni amit mondanak és kiírnak. Jön egy papír a banktól stb…

Van egy baráti házaspár, aki mostanában akarja elkezdeni dán iskolát. Nyilván Ők is változtatni akarnak a munkájukon, az életükön. Szerintem senki sem szereti a takarítást. Lehet, hogy tévedek. Szóval kérdeztem tőlük, mi a céljuk vele? Mindezt csak azért, mert eszembe jutott a saját tapasztalatom, élményeim.

Suli 5től 8ig volt, kedd és csütörtök este. Utána még 3-5 helyet kellett kitakarítanunk. Szerintem el tudod képzelni mennyi kedvünk volt. Én nem vagyok egy éjszakai ember, sosem voltam. Este már inkább bevackolom magam a kanapéra, meggyújtok egy gyertyát, megnézek egy jó filmet. Már a suliban majd kiestem a számon, akkorákat ásítottam. Minden osztálytársam ment haza én meg a párom rohantunk, hogy mielőbb végezzünk és ágyba kerüljünk. Volt hogy hajnal 2kor sikerült, volt hogy előbb.

Fordított élet van itt. Akkor tudsz ugye kezdeni, amikor már mindenki elment és az bizony nincs korán. Utálatos volt, főleg télen. A buszok is ritkábban járnak már akkor, nem is folytatom. De nem hagytam abba, mert volt célom. És átfutott az agyamon, hogy mennyivel könnyebb lenne feladni, de az is eszembe jutott, ha most abbahagyom, mikor fogom folytatni. Mert többnyire sosem alkalmasak a körülmények arra hogy az ember változtasson. A csillagok kedvező együtt állására hiába várok, amikor az ember azt mondja: na most minden passzol, végre lazíthatok és tanulhatok. Legalábbis velem még nem történt meg. A párom mindig azt mondja, persze te mindent egyszerre akarsz. És még türelmetlen is vagyok! 🙂

A lényeg, amiért az egészet elmeséltem, hogy nekem az a véleményem, hogy ha az embernek nincs ott kőkeményen a célja, akkor előfordulhat (csak nagyon ritkán persze :-)) hogy az ilyesfajta akadályok maguk alá gyűrik és feladja. Olyan szépen meg tudja magát győzni az ember, hogy miért is ér rá az áhított cél, és miért is lenne jobb úgy ahogy csinálja. Ebben is nagymester vagyok. 🙂 Észérvek, tudod. 🙂

Én szeretek mihamarabb túl lenni a nemszeretem feladatokon és megcsinálni a munkát minél előbb, hogy utána gondtalanul pihenhessek. Tanulni mindig is szerettem, főleg ha érdekel és magam választottam. Így ennyi meló mellett viszont egész más volt már nyelvet tanulni, mint anno az iskolában. És nekem még nincs gyerekem! Gyakorlatilag egyáltalán nem volt időm tanulni. Volt, hogy ahogy leraktam a táskám,2 nap múlva úgy vettem fel és mentem. Most már így visszagondolva mosolygok persze. 🙂 De akkor egy igazi stresszes rémálom volt. Túl vagyok rajta és ez jó érzés.

Megkönnyebbülés. Mikor az embert csábítja a gyengeség és hogy feladja. Olyan könnyű lenne és megszabadulnál a stressztől amivel ez jár….igen ám, de mikor szembesülsz vele hogy ebben az esetben bizony az álmodnak is búcsút mondhatsz! Na akkor szokott engem elkapni a pánik meg a gyomorgörcs. Nincs mese, ha nem vagyok hajlandó néha egy kis kényelmetlenséget bevállalni a céljaimért, akkor azoknak annyi. Márpedig ha én nem váltom őket valóra, akkor ki?

Sosem szimpatizáltam azokkal az emberekkel (ezek elsősorban hölgyek) akik mástól várták a pénzt, hírnevet, gazdagságot. Történetesen a párjuktól. Olyan helyre igyekeztek bepedálozni magukat, ahol az egzisztenciát már valaki létrehozta, a gesztenyét már kikaparták. Jó, hát ha valaki kevés ahhoz, hogy ezt önállóan elérje, akkor nincs egyéb választása. A másik véglet amikor egy feleség meghúzódik a sikeres férj árnyékában. Na azt sem nekem találták ki. Én ilyen önmegvalósító típus vagyok. Szeretem segíteni és támogatni a páromat abban amiben ő jól érzi magát, de szeretem ha engem is hagynak kibontakozni.

Nemrég együtt dolgozott egy sráccal, aki szintén pár éve jött ki, és az egyik igen híres autóalkatrészt árusító cégnél dolgozott, mint üzletkötő. Nagyon sikeres volt, túlságosan is. Lekorlátozták a pénzét. Mikor rákérdezett, azt mondták: ugye nem gondolod, hogy többet kereshetsz, mint a vezetők? Na itt nálunk ilyesmitől nem kell tartani. Mindenkinek az az érdeke, hogy te minél sikeresebb legyél és minél több pénzt keress. Mert akkor a csapat hosszú évekig csapat lesz. 🙂

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük