Munka az ünnepek alatt is?

Sokszor eszembe jut amikor a kereskedelemben dolgoztam és persze nyitva voltunk még szenteste és szilveszter napján is. Nem örültem neki. Amióta „véget ért” a szakmai pályafutásom (mert kirúgtak), elhatároztam, hogy én bizony nem dolgozom sem ünnepnapon sem hétvégén többet. Időnként sikerült is betartanom. 🙂

Eszembe jutott az ünnep kapcsán, hogy „ingatlanos koromban” is voltak egész extrém esetek, amikor valaki megpróbálta megdönteni ezt az alapelvet 🙂 Karácsony napján akart megnézni egy lakást és mikor mondtam neki, de az ünnep nap, elcsodálkozva azt mondta, ja ? Épp csak azt nem mondta, és? Én viszont úgy voltam vele, hogy zártam el az étel alatt a gázt és rohantam lakást mutatni pont eleget egész évben. Arra jöttem most rá, hogy nem igen voltam okozó az életem felett akkoriban. Ez sokat változott azóta.

Mikor az elmúlt napokban a párommal a városközpontban csavarogtunk, a karácsonyi vásárban, meglepődve tapasztaltam, hogy itt nem úgy van mint otthon. Itt szinte semmi sincs nyitva már pl. 24-én. Nincs „utolsó percben, jesszusom ennek meg nem vettem ajándékot, gyorsan elszaladok”. Ez egyrészről rossz, annak aki hozza van szokva és mondjuk még utolsó nap is dolgozott, mert nem jutott ideje a nagy előkészületekre. De a másik oldalról szerintem . Máshol biztos benne van a profit szerzés lehetősége is, minden percet ki kell használni, hiszen ez is amolyan szezonális dolog.

Mi már nagyjából tudjuk mi van nyitva az ünnepek alatt. Mert persze mindig kell, mindig lemarad valami. Nem tudom, hogy más is így van-e ezzel, de ilyenkor mindig belegondolok, hogy milyen lehet annak az embernek, hogy ott kell lennie, ahelyett hogy mondjuk a családjával lenne. Azért van itt , mert én esetleg elfelejtettem vajat vagy tejfölt venni a sütihez. Szóval értékelem ezt az áldozatot a részükről. És ugyanígy vagyok a sofőrökkel és bárkivel, aki tulajdonképpen más emberek kényelméért, szolgálásáért feláldozza a saját privilégiumát. Igen, mondhatnánk azt is, nem önszántából teszi és választhatna másik munkát is. De szerintem ez manapság nem mindig ilyen egyszerű. Sokan vannak, akik örülnek, hogy van munkájuk, még ha nem is szeretik.

Van aki kényszerpihenőnek éli meg és azt mondja, leblokkolja az üzletet és megállítja a beáramló forgalmat. Ez is egy nézőpont. Én kiválóan el tudom foglalni magam, szóval örülök neki ha pihenésre vagyok kényszerülve. Sőt, máshogy sajnos nem is megy. Ünnepek előtt már összeírtam egy jó hosszú listát, hogy mit szeretnék megcsinálni, amire amúgy nem nagyon jut időm. A vége persze az, hogy fáradtabb leszek mint előtte.:-) De azért megpróbálom. Legalább egy darabig nem vonja el a figyelmem a sok felgyülemlett teendő. Aztán úgyis kezdődik elölről. 🙂

Mikor kislány voltam és anyu mondta, hogy tanuljak, mert akkor sokra vihetem, őszintén szólva ezeket nem vettem számításba. Nem tudtam azt sem, hogy mi akarok lenni és ha még tudtam volna sem lettem volna tisztában azzal, hogy ez mivel jár. Mikor és mennyit kell dolgozni, mennyit lehet keresni. Meg a világ is rengeteget változott azóta. 20 körül lehettem mikor először találkoztam network marketing jellegű munkával. Nem álltunk rózsásan anyagilag, szóval az elindulás tőke része is problémát jelentett. Na meg a ruhatáram és az önbizalmam sem ehhez a szakmához volt berendezve. 🙂

Teljesen más világ volt és nagyon hosszú létra kellett volna, hogy én oda felkapaszkodjak. Tapasztalatot szereztem és némi elképzelést arról, milyen munka állna közel hozzám. Mindenképp olyan, ahol emberekkel dolgozhatok és több pénzt kereshetek, mint amennyit a kereskedelemben megengednek nekem. Akkor már kezdett kirajzolódni, hogy nem vagyok az a típus, aki megszületett, dolgozik, meghal. Minél inkább megcsillantak a lehetőségek, én annál inkább szabadjára engedtem a fantáziám.

Sokáig csak dédelgettem-meg néha jegeltem-a céljaimat, de mostanra én is más lettem és a lehetőségeim is. Szeretek dolgozni és alkotni, de nem szeretem ha más diktálja a tempót és a fizetést. Ez is egy szakma, amit meg lehet tanulni és minél többet tudok róla, annál több pénzt kereshetek vele. Engedd szabadjára te is az álmaidat és kezdd el megvalósítani őket lépésről lépésre! Tarts velem!

Ha bővebb információt szeretnél, akkor kattints ide!

A korábbi bejegyzéseket itt találod.

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük