Kin múlik a sikered?

Abban egyetérthetünk, hogy a turizmus virágzik, igaz? Ha más a véleményed, szíved joga, vizsgáld meg! Ülj le egy szálloda elé vagy a reptéren és csak figyelj. Emberek ezrei utaznak üzleti célból, családot látogatni, nyaralás céljából ..stb. Felmerült már benned a kérdés, hogy akkor miért nem ezzel foglalkozik mindenki?

Azt mondjuk ugye, hogy a kikapcsolódásra senkiben nem kell igényt ébreszteni. Akkor miért van mégis az, hogy az egyik embernek hatalmas csapata van rövid idő alatt, a másik egyetlen embert sem tud behozni. Gondolod, hogy akikkel az utóbbi beszélt, nem szeretnek utazni? Vagy nem látják milyen fantasztikus dologba invitálják őket? Nyilván nem így van. Az emberek többsége imád utazni, és látja a termék előnyeit. Ki ne akarna biztonságban, színvonalasan, jó árakon utazni úgy, hogy ráadásul 100%-ba le tudja utazni a csatlakozási díjat? Akkor mi lehet a baj?

2000-ben találkoztam az Aloe-s üzlettel és akkor ott volt egy meghívott előadó, aki szenzációs és vicces tréninget tartott nekünk. Tonk Emil volt az és mint kiderült, még mindig az Amway-t csinálja és abból él! Na, ettől kiült a homlokomra a D betű! Kb 20 éve hallottam erről az üzletről és mint a delfinek: felbukkant, majd alámerült. Gondoltam én! Tény, hogy rajta kívül személyesen egy embert sem ismerek, aki mai napig ebből az üzletből élne, de hát akkor is! Ezt nevezem stabilitásnak! És mikor ez ma eszembe jutott, elgondolkodtam, vajon hogyan lehetséges ez. Az Amway óta rengeteg „több szintű értékesítési cég” villantotta meg magát a piacon, aztán úgy eltűntek mint annak módja és rendje. Szóval mi az, amitől működik és mi az amitől nem? Nyilván a komolytalanoknál nem kell az okot kutatni.

“Ha jól belegondolsz a siker szó jelentésébe, rá fogsz jönni, hogy az nem más, mint végigcsinálni amibe belekezdtél.” F.W. Nichol

„Nem az dönti el, mire viszed, hogy mikor kezded, hanem az, hogy mikor hagyod abba.”
Richard Bach

És ha még nem érted el a célod, akkor még nincs befejezve… Ebben van valami. Azt hallottam, hogy a fent említett cég eseményein van mai napig a legtöbb ember. Olyanok is, akik mondjuk semmit, vagy nagyon keveset keresnek az üzletből. Egyszerűen jól érzik magukat, szeretnek odatartozni és örömet lelnek abban, hogy látják és meghallgatják mások siker történeteit. Az is lehet, hogy még mindig nem adták fel. Ki tudja? Pedig lehet, hogy még az üzleti tervük is elavultabb.

Neked van elég hited és kitartásod? Ha nem jön gyorsan a siker feladod? Azon gondolkoztam tegnap mikor egy hanganyagot hallgattam, hogy vajon azok az emberek, akik 1 hónap meg nem tudom milyen rövid idők alatt értek el igen magas pozíciókat, akkor is ott lennének, ha ez mondjuk 2 év alatt sikerülne? 60 és 100 méteres futásban verhetetlen voltam a suliban. Mikor le kellett futni az 1200-1400 métert, na ott már kiköptem a tüdőmet! Most már nem így van. 🙂

Persze irigykedik az ember, mert milyen jó lenne már túl lenni a nehezén, de mikor mesélik, hogy bizony ők arra az időre mindent félretettek, még a családot, párjukat is…nem tudom. Vágyom a sikerre és a gondtalan életre, de nem a szeretett személyek nélkül akarom élvezni. Tegnap épp megkérdezte valaki, hogy fogom-e piszkálni meg sürgetni, hogy csináljon már valamit. Attól jobb lesz?-kérdeztem. 🙂 Mindenki maga osztja be az idejét és ha el akar érni valamit, akkor csinálnia is kell, mert helyette bizony senki nem építi az üzletét. Nem mindegy hogy 1 ló húzza a szekeredet vagy 100. Nyilván ha csak 1, akkor azt az egyet ostorozod. Ha van 100, akkor repül a szekered mint a mikulás szánja! 🙂

Csak te tudod téged mi tesz boldoggá és mennyire érnek rá az álmaid, mekkora a húzóerejük. Az biztos, hogy itt valóra válthatod őket! Csak az nem ér célba, aki feladja. Persze én nem motivációs tréninget akarok tartani, meg szent beszédet. Arra ott vannak sokan. Imádom hallgatni azokat, akik már tapasztaltabbak, sikeresebbek nálam, van mit tanulni tőlük és imádom mikor elmesélik hogyan jutottak oda, ahova. De mostanában belefutottam egy-két szent beszéd-tartóba és eleinte rosszul éreztem magam, hogy baromira nem ezt vártam és kicsit sem tetszett. Sőt, volt amit végig sem bírtam hallgatni!

A szokásos első gondolat az volt, hogy biztos bennem van a hiba. De amióta elkezdtem ezt az üzletet komolyan csinálni, egyre inkább teszek rá, hogy mi az elfogadott norma és mivel folyton azt hallom, az légy aki vagy, mert ha meg akarsz felelni másoknak, abba belebuksz, na azóta nem sodródom a „birkák” hadával. Senkit sem szeretnék megsérteni, nyilván, akinek bejön, rendben van. De én már kezdek ennek a dolognak ráérezni az ízére és jobban is érzem magam!

A kedvenc vezetőm szokta mondani, hogy nem mindegy milyen autóban ülsz és milyen úton haladsz! Egy Trabantban és az autópályán vagy egy Mercedesben és a földúton. Egyik sem szerencsés párosítás. Itt Mercedes lehetsz és a cég adja hozzá az egyenletes autópályát. 🙂

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük