Egy tanulságos történet

Ez egy tanulságos történet. Lehet, hogy ismerős lesz. 🙂

Dezsőke miután már fél éve munkát keresett, végül sikerült elhelyezkednie a helyi szupermarketben árufeltöltőként. Ezután mikor már több mint 1 éve dolgozott ott, sokat gondolkozott azon, hogy valami teljesen mást kéne csinálnia. Belül mindig is tudta, hogy többre hivatott. Kereste az útját. Kereste a kiutat a mindennapi taposómalomból. Egyik este egy barátjával beszélgetve megismerte a Bilobínó (kitalált név) MLM hálózatot. El is döntötte, hogy ő most hálózatépítő lesz ennél a cégnél.

Szorgosan megírta a névlistáját. Mindenkit felírt rá, akit valaha is megismert, és amit elő tudott halászni a telefonjából, régi névjegykártyákról és a Facebook oldaláról. Elsőnek felhívta azokat az ismerőseit, akikkel közelebbi kapcsolatban volt. Néhány munkatársát a szupermarketből, néhány barátját, akikkel együtt járnak időnként sörözni és megbeszélni az élet nagy kérdéseit, és még egy-két másik embert. El is jöttek hozzá, bemutatta a barátját (szponzorát), aki megtartott nekik egy üzleti bemutatót.

Az ismerősei furcsán néztek Dezsőkére, nem értették, hogy Dezsőkéből hogyan lett hirtelen üzletember, és hallottak is már egy s más negatívat az MLM-ről. Így aztán nem kívántak munkatársként csatlakozni. Mivel Dezsőkét nem akarták megbántani, azt mondták neki, hogy még gondolkoznak a hallottakon, majd hazamentek. Dezsőke próbálta másnap őket hívni telefonon és biztatni őket, de sorban lerázták.

Dezsőke némileg már kisebb lendülettel, de folytatta hálózatépítői karrierjét. Megtanulta, hogyan tud megtartani egy bemutatót, és neki is kezdett ismét az üzletépítésnek. Elkezdte felhívni a maradék ismerőseit a névlistáján, akikkel már nem volt annyira szorosabb kapcsolatban. Sorban kapta az elutasításokat, de azért volt néhány ember, akivel le tudott ülni beszélni az üzletről.

Lett is két munkatársa, akik beléptek hozzá. Ez a két munkatársa végül mégsem indult el, hamar inaktívvá váltak. Dezsőke szorgalmasan járt a rendezvényekre, megvásárolta az összes elérhető motivációs CD-t, és elolvasott jó néhány személyiségfejlesztő könyvet. Lassacskán eljutott odáig, hogy nagyrészt feldolgozta a névlistáját, és néhány hónap után összesítette az eredményeit.

Lett 3 vásárlója, aki közül kettő csak az első alkalommal vásárolt. A harmadik kétszer is vásárolt. A két munkatársa el sem indult igazán. A bevétele 8300 Ft volt. A telefonszámlája 32.400 Ft lett pluszban. A CD-kre, könyvekre, rendezvényekre és útiköltségre elköltött 67.000 Ft-ot. A gondolkodása pozitívabb lett, néhány dologra ráismert az életében és sokat javult az életszemlélete. A kezdőcsomagra és még néhány más termékre elköltött 124.600 Ft-ot.

A termékektől már kevésbé fájt a dereka és több lett az energiája. A barátai nagy része elfordult tőle vagy legalábbis hidegült a kapcsolat közöttük. Ezt Dezsőke annak tudta be, hogy személyiségben túlnőtte magát ezeken az ismerősein. Dezsőke és korábban szeretett barátai eléggé eltávolodtak egymástól. Ezek után Dezsőke azon kezdett el gondolkozni, hogy a hálózatépítés talán mégsem neki való. Nem megy neki, biztos vele van a baj, nem érti miért ennyire elzárkózóak az emberek, és anyagilag erősen mínuszba ment, az összes korábbi megtakarított pénzét felélte. Nem tudta már tovább finanszírozni az üzletépítést. Végül Dezsőke leállt, abbahagyta az üzletépítést, csak mindössze egy-egy terméket fogyasztott tovább, ami a derekára bevált.”

A történet Dévényi Lászlótól a szakma egyik kiválóságától származik. A tanulságos történeteknek általában van tanulságuk, de én személy szerint az eredetivel nem tudtam azonosulni, ezért rád bízom mit látsz oknak. Nincs jelentősége. Azért meséltem csak el mert nekem nagyon tetszett és mert nem egyszer és nem kétszer jártam így. De többé nem akarok.

Ma már hála istennek nagyon sok CD, könyv, tanfolyam elérhető a szakmában. Igazán profiktól tanulhatunk. Időpont egyeztetést meg kifogáskezelést, bármit. Én azon az állásponton vagyok. hogy igen, vannak emberek akiket meg lehet téríteni, és meg lehet győzni miért is jó ez. De aki nem szereti csinálni, az az első akadálynál azt fogja mondani: basszus, ezért nem akartam én ezt csinálni. Miért hagytam magam rábeszélni? És már nem egy dinamikus munkatársad van, hanem egy problémád amit kezelni kell, hiszen ha az eredeti szándéka nem egyezik ezzel és még nehézségekbe is ütközik …nem váltod be a küldetésed, nem segítettél neki hanem kudarc élménye lesz és Dezsőkét csinálsz belőle.

Ahogy az egyik ismerősöm fogalmazott nagyon találóan: „MLM sérült” lesz. Azt gondolom sokan jártunk így, de ha van még benned szenvedély ez iránt a munka iránt, látod még a célt, amiért elkezdted anno, akkor javaslom nézd meg új nézőpontból. Én is Dezsőke voltam, de nem adtam fel és célon vagyok. Még nem tartok ott ahol akarok, de minden nappal közelebb jutok. Most valóban.

Én nem akarok senkit rábeszélni, sőt. Csak akkor gyere, ha te is imádod ezt a munkát. Új lehetőségek vannak már ezen a területen, és akár online akár offline akarsz dolgozni, mindkét esetben tudok neked igazi szakembereket javasolni akikkel könnyebben, egyszerűbben, gyorsabban célba érsz, kudarcok nélkül.

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük