Csak a pénz számít,avagy a lélektani visszatérülés törvénye

Döbbenetes dolog történt. Pár napja olvastam egy sztorit, pénteken írtam az önzetlen segítségről és a haszonlesőkről, erre még aznap a saját bőrömön is megtapasztaltam! Én azt vallom már egy ideje, hogy úgy viselkedj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled viselkedjenek. Igyekszem ehhez tartani magam és elkerülöm az olyan embereket akik viszont nem.

Szóval olvastam egy történetet, ahol a mesélő külföldön élt és egyik nap az utcán hazafelé csúnyán megázott. Betért az egyik fodrászüzletbe és kért egy törölközőt, mondván, hogy megszáradna kicsit. Furcsán néztek rá és nemigen vették jó néven. Történetünk főhőse észlelte, hogy nem látják szívesen, így odébb állt. Bement egy másik fodrász üzletbe ezután már némi fenntartással és ugyanezt elmondta. Nemhogy törölközőt, de grátisz hajszárítást és egy csésze forró kávét is kapott! Ezt követően évekig odajárt, igen drága kezeléseket is igénybe véve, sőt a barátainak is meleg szívvel ajánlotta, akik szintén elégedett kuncsaftok lettek.

Biztos hogy az az apró kis szívesség, bőségesen megtérült nekik, még ha ez akkor nem is fordult meg a fejükben. Ez azért vicces, mert velem ma történt valami igen hasonló dolog. Többször említettem már hogy van otthon egy devizahitelünk és indítottunk pár éve egy pert a bank ellen. Egy barátnőm ajánlott egy ebben jártas ügyvédnőt, akihez elmentünk, elvállalta, kifizettük és visszarepültünk Dániába. Az ügyvédnő rendszeresen tájékoztatott hol tart a dolog bankkal, majd kb. 1 hónapja szépen kihátrált a történetből. Minden előzetes figyelmeztetés nélkül. Nem igen örültem neki, mert ráadásul előzőleg kaptuk meg az értesítést, hogy változtattak valami jogszabályon és nem éppen nőttek az esélyeink a győzelemre.

A lényeg, hogy az ügyvédnő, akivel megállapodtunk, hogy végigviszi ezt az ügyet, küldött egy írásos felmondást, szépen levédve magát. Itt még nem volt vége! Ezt követően jött egy végzés a Fővárosi Ítélőtáblától, hogy 30 napon belül jelöljük meg az új jogi képviselőt és nyilatkozzunk, hogy folytatjuk-e a pert. Elmondom, cuki dolog karácsony előtt két nappal ilyet kapni. Honnan is akasszak le egy megbízható ügyvédet karácsony idején 1500 kilométerről? Nem volt egyszerű, de hála a segítőkész embereknek, sikerült felvennünk eggyel a kapcsolatot. A másik válaszra sem méltatott.

Mikor őt megkerestük nagyon fontos szempont volt, hogy olyan szavakat és kifejezéseket használjon, tehát úgy kommunikáljon, hogy azt mi is megértsük. Lehet, hogy ez egyeseknek furán hangzik, de olyan leveleket kaptunk eddig, amiben 1 mondat 5-6 sorból állt, volt benne 3-4 utalás a különböző paragrafusokra és az első sor után elvesztettem a fonalat. Arról nem beszélve, hogy ezek után még nyilatkozni is kellett volna. Na de miről is ha egy árva kukkot sem értek?

A lényeg, hogy teljes mértékben hülyének érezd magad és rá legyél utalva az ügyvédre. Viszont akit találtunk nem volt ufo egyáltalán, normálisan emberien viselkedett, nem pedig úgy, mint egy jogszabályok mögé bújó, kimért okostojás. Gyorsan válaszolt, korrekten és szakszerűen elmondott mindent mielőtt még elvállalta volna az ügyünket. Kvázi egy büdös vasat nem kért és olyan tájékoztatást kaptunk, mint a fent említett ügyvédnőtől kemény százezrekért soha!!

Nem akarom leszólni, mert biztos érti a szakmáját, de emberileg a béka segge alatt van. Egyetlen kérdést tettem fel neki a dobbantása óta és olyan kimérten, lekezelően válaszolt, hogy akkor eldöntöttem, ezt a nőt senkinek soha nem fogom ajánlani. Kerek perec közölte,hogy a továbbiakban ne keressem. Az ember azért fogad ügyvédet ugyebár, mert nem ismeri a jogot. De az, hogy ő igen, még nem jogosítja fel, hogy lekezelően viselkedjen velem. A másik ügyvédet viszont biztosan tovább fogom ajánlani jó szívvel.

Kérdem én, ha te vagy az én helyemben, melyiket választod? És melyiket támogatnád hogy sikeressé váljon? Zavarna téged ha az ilyen ügyvéd jól élne meg abból amit csinál? Nem hiszem. Kicsit sem irritálja az embert. A másik annál inkább. Ebből én megint csak arra a következtetésre jutottam, amit már régóta tudok. Egyszer még mikor eladóként dolgoztam, megkérdezték tőlem, hogy mindig ilyen jó kedvem van? Azt mondtam erre, hogy így is úgy is itt töltöm el a napot, akkor már legalább érezzem jól magam és azok is akiket kiszolgálok. Tehát a munkámat sokféleképpen elvégezhetem, de ha jó érzést hagyok másokban és tudok nekik segíteni, akkor miért ne azt válasszam? Ezért imádom ezt a szakmát. 🙂

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük