Aggódsz a konkurencia miatt?

Szerinted lehet érvényesülni tisztességesen? A turisztikai világgazdasági szempontból hatalmas iparág és egyre csak növekszik, döbbenetes mértékben nő az utazók száma évről évre. 2014-ben 1 milliárd 136 millióan lépték át országuk határát utazás céljából. 2030-ra ezt az adatot 1,8 milliárdra becsülik. Őrületes tempóban halad előre. Vállalkozóként tudom azt, hogy nekem van piacom! Nem kell állandóan piackutatást végeznem, azon dolgozni, hogyan szerezhetek új piacot. Egész egyszerűen a piacom adott, ami nem mellékesen egy gigantikus méretű piac, ha a fenti adatokat figyelembe vesszük.

Van terem, vannak lehetőségeim és pont ezért sokkal könnyebben tudok tisztességesen is érvényesülni. Egy kicsi piacon, ahol túlságosan nagy a kínálat a kereslethez képest, találkozhatunk etikátlan szereplőkkel, akik egymást taposva, trükkökkel próbálnak bevételhez jutni. (Persze a kettő között nem feltétlen van összefüggés.) Egymást utánozva, egymás ötleteit lopkodva próbálnak üzleti előnyökhöz jutni. Így akarnak kiharapni minél nagyobb szeletet a tortából.

Ha ebben az üzletben kezdjük el másolni egymást teljesen legálisan, akkor abból nem konkurencia és civakodás lesz, hanem hatalmas üzlet és bevételek. És mivel óriási tér áll rendelkezésünkre, itt nem kell félni attól, hogy valakinek nem jut belőle. Ez egy zseniális dolog. Ma a világ GDP-jének (bruttó hazai össztermék) a 9,5%-át teszi ki a turizmus. Emellett az online üzletág folyamatosan fejlődik, ezért is döntött úgy a cégvezetés anno, hogy online turisztikával kezd el foglalkozni. Megfigyelte, hogy bár egyre többen utaznak, az utazási irodák mégis sorra zárnak be. Hogyan lehetséges ez?

Átalakultak az informálódási és foglalási szokásaink. Sokkal kényelmesebb, gyorsabb így és költséghatékonyabb is. Egyre inkább működtetnek online mindent. Nagyon érdekes adatnak jutottam birtokába a minap. Kb. 5000 vállalat van jelen a piacon, ami a network marketing elv alapján forgalmazza a termékeit. Ebben vannak hatalmas mamut cégek és egészen kicsik is. Ha vesszük mindezeket és összeadjuk az összforgalmukat rájövünk, hogy az utazási piac 22-szer nagyobb forgalmat produkál! 22 szer nagyobb forgalom generálódik a turisztikai szektorban, mint a világ összes network marketing vállalatának az összforgalma! Na ez milyen?

Ez azért is érdekes, mert turizmussal foglalkozó MLM cég kb. 5 van a világon (most már lehet, hogy valamivel több). Arról most itt nem ejtek szót, hogy ebből mennyi az, ami meg is állja a helyét. Tehát egy ekkora keresletre ekkora kínálat van. Jó arányok…Még akár több ezer szereplőt is elbírna ez a szektor. Gondoljuk csak végig, hány vitaminos, táplálék kiegészítős és szépségápolási hálózat van a piacon most? Több mint 5, az biztos. És mégis, aki korrekten dolgozik egy korrekt üzletben ma is felfelé menő tendenciát mutat.

Nekem nem mindegy mekkora a piacom és ehhez képest mekkora a konkurenciám. Arról nem is beszélve, hogy az utazásnál más összegekről beszélünk, mint egy doboz vitamin vagy egy arckrém. Nyilván ebből adódóan a jutalék is másképp néz ki. Tehát van egy kolosszális méretű piac, ami gigantikus forgalmat produkál, említésre méltó jutalékot fizetve ezáltal és vagyunk rajta szereplők cirka 5-en. Elgondolkodtató. A másik oldala pedig, amit már többször említettem és ami a kedvencem, nem kell mesterséges igényt ébreszteni.

Régen kipróbáltam 1-2 termékre alapuló hálózatépítést. Az emberek azt sem tudják, hogy a terméked létezik, amíg fel nem világosítod őket. Majd, miután ez egy jó termék, használják. De tapasztalatom szerint, ez az első dolog, amiről lemondanak, ha csak átmenetileg is, de nehezebb anyagi helyzetbe kerülnek. Hiszen ez plusz kiadásként jelentkezik nekik havonta. Folyamatosan fent kell tartani és táplálni kell az igényüket a terméked iránt. (hacsak nem építik ők is veled együtt az üzletet).

Aki viszont nyaralni, üdülni jár, azt a pénzt úgyis rászánta arra. Mi csak megmutatjuk hogyan tudja okosabban, tartalmasabban elkölteni. Nem kell a tudtára adnom, hogy nyaralni kéne menni, veleszületett igénye van rá. Ő már csak a jobb, olcsóbb megoldásokat keresi. Ráadásul a jövőbeni utazásait meg is tudja finanszírozni belőle. Pontosan olyan mint egy befektetés. Beiratkozok egy képzésre, majd az elsajátított tudás révén nagyon bevételre teszek szert. Kamatoztatni tudod.

Persze létezik olyan verzió is, amikor az ember nem él az üzlet adta lehetőséggel, csak törzsutasként élvezi az előnyöket. Akkor sem működik másként, mert 100 egység pénzért, legrosszabb esetben is 150 egységnyi szolgáltatást kap. Egy pillanatra sem felejtem milyen jó helyen vagyok, milyen jó időben. Élvezd te is az utazás kínálta szabadságot, töltődj fel élményekkel és tapasztald meg ezt a különleges életérzést!

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

További információért látogass el a weboldalra!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük