“Smink” nélkül…

Ez az én blogom, az én szabályaim szerint működik. Végre! 🙂

Mivel sosem szerettem és most sem szeretem ha vetítenek vagy ha másnak kell mutatni magam, mint amilyen vagyok, én is igyekszem a legőszintébben írni soraimat.

Arról nem is beszélve, hogy szerintem az igazság mindig sokkal izgalmasabb , mint az előre megírt, formális ferdítések.

Mikor kijöttem Dániába, hogy is mondjam, kicsit be voltam rezelve.

Feltettem mindent egy lapra, otthagytam az első normális állásom, megvettem a repjegyet és nekivágtam. Mindössze egy email cím és egy ígéret volt a kezemben, hogy valaki várni fog a reptéren. Lemerült telefonnal, egy darab papírral, mint a filmekben, de várt rám…

Ezúton is köszönet neki a sok segítségért és a lehetőségért ! 🙂

Tehát otthagytam mindent (mellesleg mindenki komplett idiótának tartott, persze most már hősnek) és nekivágtam. A nyelvtudásom berozsdásodva, de én kijöttem és takarítási munkát akartam vállalni.

Ettől reméltem a megváltást. Jó egy hónap után már annyit kerestem, mint otthon és ki tudott jönni a párom is.

Egy teljesen új élet is várt rám. Nem volt fenékig tejfel, ahogy szokták mondani, de más volt, jó ideig lekötötte a figyelmemet a rengeteg újdonság és nagyon élveztem, hogy kitágult a világ. Örültem, hogy lehetőségem van kimászni a csapdából, persze nem vettem észre, hogy közben szép lassan belemásztam egy másikba.

Nagyon más volt minden . Úgy éreztem magam mint aki átlépett egy időkapun és egy totál más dimenzióba került. Voltak akik lenéztek, de a többség nagyon kedves és segítőkész volt.

Többnyire este vagy éjszaka dolgoztam, mikor már mindenki hazament.

Egy kukkot nem értettem abból amit hozzám beszéltek, az ételek…lövésem nem volt mi micsoda és nem sok embert ismertem. A városról nem is beszélve!

Szép lassan azért belejöttem. Beiratkoztam dán suliba, mert tudtam, hogy a munka nemesít (még talán a takarítás is) de nem akartam ebben az „iparágban” maradni sokáig.

Nagyon monoton és utálatos dolog ezredszer is kitakarítani ugyanazt a helyet késő este fáradtan vagy hétvégén. Ki vagy szolgáltatva mindenki kénye-kedvének, mert ez aztán tényleg a ranglétra legeslegalja.

Sosem ítéltem meg senkit a munkája alapján, de ezután még annyira sem fogok. Nem mondom, hogy ha nem kell az üzletem, akkor maradjál csak Ausztriában és mosogassál tovább.

Az itteni mókuskerék is csak mókuskerék, és elég nehéz kimászni a takarítási csapdából. Kényelmes, mert akkor mész, amikor akarsz (persze a megadott idő után), nemigen találkozol senkivel (ez jó is meg rossz is), miután belejöttél, jó pénzt tudsz keresni, mert már egyre gyorsabban végzel. Igen ám, de meddig bírod fizikailag, idegileg és mi van a takarításon túl…?

Próbálsz te új üzletbe fogni,de kinek vagy hiteles ? Hiszen nehogy már a takarító mondja meg a tutit !? Be vagy skatulyázva, főleg mikor ár évek óta ezt csinálod! Neked egy teljesen új piacra van szükséged!

Én azokat az embereket keresem, akik éreznek velem hasonlóságot. Tudják miről beszélek, ugyanúgy vélekednek dolgokról. Én nem mondom, hogy ez a világ legjobb üzlete, és senkit nem akarok rábeszélni semmire. Aki ugyanúgy meglátja benne amit én, azt segítem és támogatom, hogy elérje a célját, bármi is legyen az.

Lehet, hogy most még az a víziód, hogy ki tudd fizetni a számláidat, megszabadulj a hitelektől. Nem vagy vele egyedül!

Nem tudom milyen helyzetben vagy éppen, de ha változtatnál, keress az alábbi elérhetőségeken!

Ha bővebb információt szeretnél, akkor kattints ide !

Ha bármi kérdésed van,keress az alábbi elérhetőségeken.

Üdvözlettel :

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype : csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük