A tudás hatalom!

Anyu mindig azt mondta: tanulj, mert azt soha senki nem veheti el tőled! Igaza volt, de akkor még nem is tudtam mennyire! Nem lelkesedtem a tanulásért, gondolom hosszasan nem kell ecsetelnem, miért. Anyunak nem volt lehetősége tovább tanulni, fiatalon férjhez ment és családja lett. Én viszont egész más életet képzeltem magamnak. Azt gondolom, sosem fogom abbahagyni a tanulást és az olvasást, amíg csak élek. Mindent tudni akarok amit csak meg lehet tanulni. Egyszerűen azért mert érdekel, másrészt pedig sokkal könnyebb boldogulni az életben. DE a legfontosabb, szabad akarok lenni.

Mentes más emberek rám kényszerített degenerált gondolataitól és önkényeskedésétől. Ennek persze egész spektruma megtalálható egy ember életében. Onnantól kezdve, hogy eszembe jut amikor kislányként szörnyen éreztem magam a rám adott ruhadarabokban, a nem önszántamból viselt iskolaköpenyen keresztül. Vannak lehetőségeink, de néha elég nagy békákat kell lenyelni, ha el akarjuk érni a célunkat. Igen, lázadhatunk és megpróbálhatjuk ezek be nem tartása vagy megváltoztatása mellett is véghezvinni, de ez elég sok energiánkat emészti fel.

Én egy kifejezetten lázadó és liberális típus vagyok, akinek kőkemény elképzelése van arról, hogy milyen jogai vannak és mikor ezeket sárba tiporják, nagyon nehezen viselem. De amikor még gyerek vagy, valljuk be, túl sok lehetőséged nincs, mert nincs megfelelő tudásod, és ha összebalhézol az ősökkel,maximum a játszótérre mehetsz duzzogni. Pedig az embert érik „néha” otthon is igazságtalanságok. Aztán az iskolarendszer ezen csak rengeteget „javít”. Majd bekerülünk valami múlt századbeli hierarchikus munkahelyre és ez kb. az utolsó csapást méri ránk.

Agyatlanul engedelmeskedünk és otthon tomboljuk ki magunkat a minket ért sérelmek miatt. Mindezt miért? Mert vagy nem vagyunk tisztában a jogainkkal, vagy nem kapunk rá jogorvoslatot vagy mert rá vagyunk kényszerülve különböző okok miatt. Emlékszem mikor a nagykerben dolgoztam és a nagyfőnöknek volt egy fullajtárja aki igen köpönyeg forgató ember volt. Amitől iszonyú haragra tudtam gerjedni, az az volt, mikor a főnök leüzent vele, valami irtózatos baromságot kifogásolva és nem tudtam magamat megvédeni.

Legszívesebben felmentem volna és beolvastam volna neki. És ha egy gerinces ember lett volna, még értékelte is volna az őszinteségem. De mivel imádtam ott dolgozni, a kollégákat, a vevőket, a pénz sem volt rossz és irtó közel volt, voltam olyan hülye, hogy elviseltem ezeket a nem éppen önbecsülést generáló dolgokat. Rengeteg ember él és gazdagodott meg mások tudatlanságából. És azok akiknek nincs lehetősége kitörni, sajnos szépen eltartják az ilyeneket. Mert munka után vajmi kevés időd és energiád van még különböző önképző tanfolyamra vagy iskolába menni, arról nem beszélve, hogy egy valamire való képzés nem pár ezer Ft-os tétel.

Pedig borzasztó jó képzések és könyvek vannak, amik igencsak kinyitják az ember szemét és aminek segítségével megszerezhetjük a tudást, hogy hogyan ne legyünk többé mások lábtörlője. Ha tanulunk és informálódunk a világ dolgairól, sokkal kevesebb csapdába sétálunk bele és van lehetőségünk valóban változtatni az életünkön. Hiszen befolyásolni és irányítani sokkal többen akarnak, mint ahányan őszintén segíteni. Nem kell messzire menni, itt a média, a „barátok”, családtagok, a munkahelyi közösségek. Mindenkit más-más indokok vezérelnek és nem mondom, hogy mindenki rossz szándékkal, de bizony sokszor rossz útra visznek. Mert a te hited és képességeid verhetetlen párost tudnak alkotni, és mások által lehetetlennek vélt magasságokba juttathat.

Teljesen idevágó a kedvenc tanmesém, ami a süket béka példázata.

(Itt megtalálod http://batorsag.blog.hu/2009/04/23/a_suket_beka)

Hogy mi a megoldás? Hogyan szabadulhatunk ki mindebből? Véleményem szerint a helyzet kicsit sem reménytelen 🙂 Én már megtaláltam azt, amivel mindezt meg tudom valósítani. Szabaddá válhatok mind anyagilag mind gondolkodásban, segíteni tudok másokat és támogatni olyan szervezeteket amiket szintén ezt sürgetik. Mindegy mi a szívügyed, lehetnek a világtalan emberek, a bajba jutott állatok, az erőszakos családban élő, beteg vagy szegény gyerekek, adományozhatsz könyveket a helyi könyvtárnak. Mindenkinek volt már olyan gondolata, hogy ha lenne pénzem, ezen biztos változtatnék. Most itt a lehetőség. A dolog abszolút kivitelezhető és ha elszántad magad, itt a segítséget is megkapod. Elérkezett az idő. Várlak a csapatomban téged és az álmaidat! 🙂

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük