A kitartás

Colonel Sanders, a világhírű KFC (Kentucky Fried Chicken) alapítója 65 éves korában kezdett el házalni népszerű csirke receptjével. Egy kis autóval indult útnak minden nap, 1009 étterem tulajdonos utasította el, mire először igent mondtak neki. /Forrás:motivator.ma/

Régen azt gondoltam magamról, hogy nem vagyok kitartó. Nem tudom miért, biztos valaki azt mondta és meg elhittem. Kb. 18 lehettem mikor először néztem szembe azzal, hogy felszedtem egy jelentősebb felesleget. Sokat hallottam, hogy ennek lelki oka van, de igazán sosem tudtam, hogy ez mit jelent. Végül mostanság találtam egy könyvet és akkor bumm! Megértettem!

Szóval, amikor a napi 12-13 órás állómunka után átkerültem a nagykerbe, ahol napi 8 órát ültem…adódott némi problémám a súlyommal is. Le akartam fogyni és kaptam is egy jó kis diétás útmutatót. Az volt az első alkalom, amikor rájöttem, igenis képes vagyok végigcsinálni valamit és kitartó vagyok. Pedig imádom a finom ételeket és többször vádoltak olyasmivel, hogy olyan jó ízűen eszek, hogy aki nem éhes, azt is bűnbe csábítom 🙂 Én kitartóan csináltam ami le volt írva és nagyon szépen lementek a kilók.

Aztán mikor közel 20 év után letettem a cigit, ismét találkoztam ezzel a problémával. Akkor már sajnos a diéta nem segített, hát elkezdtem futni. Reggel, este futottam 1,5 évig de azon kívül hogy „elfogyasztottam” 2 futótársat és mozgalmat indítottam a lakótelepen, se a súlyomban, se az alakomban nem történt változás. Viszont annyi pozitív visszajelzést kaptam, megint csak rájöttem, büszke lehetek magamra, mert kitartó vagyok.

Valami azért mégiscsak történt: még inkább megmutatkozott a kitartásom más területeken is és sokkal szívósabb lettem. A kitartás az én olvasatomban azt jelenti, hogy csinálni egy tevékenységet akkor is, ha látszólag semmi eredménye. Mert amíg nem értük a célt, addig az adott dolog nem tekinthető késznek. Vagy valamit nem jól csináltunk. 🙂 Akkor is az elért eredmény jelzi, hogy készen vagyunk.

Sok emberrel találkoztam már, akikkel szinte mindig összeakadok a hálózatépítés kapcsán és megfigyeltem egy érdekes dolgot. Persze ez csak az én személyes véleményem. Aki vonzódik ehhez a területhez, rengeteg üzletben megfordult már. És valahogy egyikben sem maradt meg. (persze mentek tönkre cégek az évek alatt, nem lehet ezt minden esetben alapul venni) Vajon miért?

Azt is sokszor hallottam, hogy az az üzlet nem ment. De hát egy üzlet nem megy! Azt vinni kell! Ha nem csinálom, nem találok újabb potenciális érdeklődőket, vagy ami rosszabb, nem értékes másoknak az amit csinálok, akkor mitől menne? A másik érdekes jelenség, amikor emberek szponzort váltanak. Biztos van olyan indokolt eset, amikor ez segít, de az esetek többségében az a személy ugyanúgy nem viszi sikerre az adott küldetést.

Hiszen előbb utóbb szembe kell néznünk azzal, hogy minden rajtunk múlik. Ha ezzel a szponzorral nem csináltunk semmit, akkor a másikkal miért tennénk? Ugyanígy látom én ezt (tisztelet a kivételnek) a különböző üzleteknél. Ha az egyiket nem csináltuk, miért gondoljuk azt, hogy elkezdünk egy másikat és minden rendben lesz? Le merem fogadni, hogy emberek kb. ugyanott vagy ugyanannyi idő hagyják abba a ténykedést. Először még állati lelkesek és viszi őket a lendület, aztán valahogy kifogy a benzin.

Senkit sem szeretnék kritizálni ezzel, hiszen saját magamra is ráismertem. Gondolom nem vagyok egyedül. Az is lehet, hogy csak sokára találják meg azt, amivel úgy tudnak azonosulni, mint én ezzel az üzlettel. Olyat is ismerek, aki minden eddigi üzletben ahol megfordult sikeres volt és száll virágról virágra. Mert ennyit egyszerre nem lehet csinálni, az tuti.

Ha valahol megtaláljuk a számításunkat és tényleg elkötelezzük magunkat, akkor szerintem kicsit komolyabbnak tűnünk mások szemében is és ha őszintén hiszünk, akkor átvészeljük azokat az időszakokat is, amikor bizony kénytelenek vagyunk benzingőzzel menni. Mindenhol lehetnek átmeneti nehezebb szakaszok, vagy épp az elindulás lehet ilyen. Kinek melyik. De csak a kitartás visz minket tovább és általa érjük el a célunkat.

Itt egy idézet:”Tudsz róla, hogy a nehezen járható út, és az egyetlen helyes út, gyakorta ugyanaz a dolog? Aminek van értelme, soha nem egyszerű.” Ez egyfajta stabilitást is jelent saját magad részére és a környezeted részére is. Hiszen annyira sűrűn bukkannak fel és tűnnek el új dolgok manapság. Milyen szuper érzés volt, hogy még tavaly is felhívott valaki, hogy az XY ajánlott neki engem és lakását szeretné eladni rajtam keresztül. (Akkor már több mint 2 éve nem éltem otthon.)

Nem csak 3 hónapig ingatlanoztam és bármikor hívtak, én a vonal végén voltam. A mai napig ugyanaz a számom, nem tűntem el. Az én nevem azzal a szakmával párosult az ő fejükben. De az első 3! hónapban egy vasat nem kerestem vele! Adtam volna fel? Nem tettem. Utána úgy beindult, hogy valóban beérett a gyümölcse a kitartásomnak. Ha igazán nagy célod van, igazán nagy akadályokra is számíthatsz. De szerintem érdemes végig csinálni. Mert az út is csodálatos amit bejársz miközben haladsz a célod felé, és minden megvalósult darabkája is. Neked is vannak céljaid? Akkor tarts velem az úton! 🙂

Kérd a prezentációt vagy keress meg a kérdéseiddel az alábbi elérhetőségeken!

Itt tudsz ingyenesen regisztrálni.

Üdvözlettel:

Én 21

Cseh Kata

info@csehkata.hu

utazas@csehkata.hu

skype: csehka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük